Massage

Ontspanningsmassage

Deze vorm van massage is een soepele, aangename en vloeiende stijl van algemene ontspanningsmassage die de bloedsomloop bevordert en de spierspanning verlicht. Hierdoor verbetert het bewegingsbereik van diverse onderdelen van het lichaam. Dit is de Aziatische stijl van massage zoals je die zult vinden bij  Marivic Beauty House.

Voet massage

Bij een voet massage ontspannen de voeten eerst in een lauw warm voetbad. Daarna volgt de massage die bestaat uit wrijven, kneden en  drukken op de reflexpunten van de voet. Bij een voetmassage is een behandeling met scrubzout inbegrepen. 

Deze traditionele massage ontspant en ontstresst het lichaam doordat de bloedsomloop verbetert, waardoor je fitter voelt en weer kan genieten van een betere nachtrust.

Nek massage

Een nekmassage kun je geven om de spanning in het lichaam van iemand los te maken. Met deze massages kan je buiten een energieboost ook de bloedcirculatie bevorderen, hoofdpijn laten afnemen en iemands humeur verbeteren.

Volledige lichaam massage

Bij een volledige lichaamsmassage wordt het hele lichaam gedurende ongeveer 60 minuten in zijn geheel gemasseerd. Dit is voor een ontspanningsmassage in het algemeen voldoende, maar het kan zijn dat er lichaamsdelen zijn, zoals de rug, schouders, benen, voeten, armen, handen en nek, die ieder afzonderlijk extra tijd nodig hebben. Hier kan ik dan extra tijd voor in plannen.

Cupping Massage

Wat is cupping massage?

Cupping massage is een vorm van massage die zijn oorsprong vond in het oude China. In die dagen werd het gebruikt voor het uitzuigen van ziektes en zwaktes in het lichaam. Waar het in vroeger tijd werd uitgevoerd met een hoorn van een dier, en in latere tijden met bamboe cups, is de techniek in de loop der jaren zo verfijnd dat het nu met glazen of kunststof bollen gebeurt. Deze bollen worden vacuüm getrokken, en daardoor zuigen deze bollen de afvalstoffen in de richting van het huidoppervlak.  

Volgens de Chinese geneeskunde verbetert cupping de bloedsomloop en voert het de afvalstoffen die dieper in het lichaam zitten af, naar de oppervlakte van de huid om zo vervolgens te worden afgevoerd. Verklevingen van het spierweefsel kunnen zo worden verholpen en het bindweefsel voelt na de behandeling vaak zachter en soepeler aan.

Waar een normale massage werkt door middel van drukkracht doet cupping dat door middel van zuigkracht. Cupping kan het beste gecombineerd worden met een traditionele massage. In mijn salon werk ik alleen met de dry cupping massage techniek.

Vaste cupping massage

De cupping massage wordt uitgevoerd met een vaste cup. Deze behandeling kan zeker in het begin wat gevoelig aanvoelen, maar dit zal bij een herhalende behandeling minder worden. Ook kan er bij een eerste behandeling gewerkt worden met een wat lager vacuüm. De huid kan op de behandelde oppervlakte een verkleuring geven. Deze verkleuring kan zijn van licht rood tot diep blauw, en zal normaal gesproken binnen enkele dagen wegtrekken.

Moving cupping massage

Voor grotere oppervlakte maak ik gebruik van de moving cupping techniek. Deze techniek met bollen voorzien van een siliconen rand worden over het lichaam geschoven. Deze behandeling is iets minder intensief en heeft als voordeel dat het geen verkleuring van het huidoppervlakte oplevert.

Voordelen van cupping massage

 • Voort giftige stoffen af uit het lichaam
 • Kan pijn verlichten bij rug en spierpijn
 • Werkt verlichten bij griep, hoesten en verkoudheid
 • Verbetert de bloedsomloop
 • Vermindert de zichtbare cellulitis in de huid.

Voor wie is cupping niet geschikt?

 • Mensen met hoge bloeddruk
 • Mensen die bloedverdunners gebruiken
 • Mensen met een huidaandoening
 • Zwangere vrouwen

Banana Leaf Massage ( Filipijnse style)

Banana Leaf massage is een uniek moment van ontspanning. Het is een authentieke Filipijnse massage die zich richt op oude aangeleerde methoden die worden doorgegeven door de wijsheid van generaties in de Filipijnse cultuur. Warme kokosolie en bananen bladeren worden over het lichaam geplaatst, zodat de helende handen van de masseur de gebieden van de energieonbalans en de blokkades in uw lichaam makkelijker kunnen vinden. Tijdens deze massage waan je je in het midden van een tropisch regenwoud.  

Deze Banana Leaf massage helpt om negatieve energie en spanning uit het lichaam te verwijderen. Zo neemt de spierpijn na een lichamelijke inspanning aannemelijk af na een behandeling door deze vorm van massage.

Voordelen van Banana Leaf Massage

 • Brengt evenwicht en harmonie
 • Ontstresst het lichaam
 • Verbeterde bloed circulatie in het lichaam
 • Geeft een ontspannen gevoel
 • Zorgt voor afname van spierpijn

Hot stone Massage

Hot Stone Massage is massage die wordt gegeven met behulp van Lava stenen. Een lava steen is een steen die is ontstaan uit vloeibare magma dat in verschillende lagen diep onder de aardkorst zit. Deze magma wordt naar de oppervlakte gedrukt, en komt dan bijvoorbeeld na een vulkaanuitbarsting naar buiten. Het vloeibare magma dat buiten de aardkorst komt heet dan vervolgens lava. Deze lava koelt af en als het gestold is, noemen wij dit lava steen. Deze stenen zijn nadat ze gepolijst zijn uitstekend geschikt voor een Hot Stone massage. Dit komt omdat ze door hun natuurlijke transformatie van vloeibaar magma tot lavasteen een structuur hebben gekregen waardoor ze heel lang de warmte in de steen vast kunnen houden.

Deze luxe Hot Stone massage behandeling is een diepere vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van rustgevende warmte die de lavastenen uitstralen. De warmte die de stenen uitstralen wordt gebruikt om de bloedvaten in de strakke en gespannen spieren en alle andere organen te openen om zo de bloedsomloop te bevorderen. De warmte verlaagd de spierspanning en verhoogt de bloedtoevoer naar de pijn gebieden. Bijkomend voordeel is dat afval stoffen die hier opgehoopt liggen afvoert om te worden uitgezweet.  

Door de Hot Stone massage kan de masseur in vergelijking met de traditionele manieren van masseren met minder inspanning een veel diepere toegang krijgen tot de spieren. Door de verminderde spanning in de spieren zult u direct merken dat uw gewrichten flexibeler en comfortabeler aanvoelen.